MESYUARAT AGUNG PIBG SMKUSJ13 KALI KE-20

Mesyuarat Agung PIBG Kali ke-20 telah selamat dijalankan pada 22 Februari 2020 dan dirasmikan oleh Timbalan PPD PP, Tuan Musa bin Ismail.

SEKITAR MAJLIS PENYERAHAN KEPUTUSAN PEPERIKSAAN SPM 2019

Tarikh : 05 Mac 2020
Masa : 10.00 Pagi
Tempat : Dewan Budiman SMK USJ 13

INFOGRAFIK COVID-19

Maklumat infografik pencegahan penularan wabak covid-19

MAJLIS ANUGERAH CEMERLANG 2019

Majlis Anugerah Cemerlang 2019 telah disempurnakan oleh Tuan PPD PP iaitu Tuan Abu Mansor Bin Shatri

MAKLUMAN TERKINI:

MAKLUMAN PERUBAHAN MASA MENYUKAT SUHU DAN SESI PEMBELAJARAN

MAKLUMAN SEMPENA CUTI AIDIL ADHA

MAKLUMAN PINDAAN TAKWIM KURIKULUM DAN TAKWIM PEPERIKSAAN DALAMAN TAHUN 2020

Bismillahi Rahmani Rahim.

Assalamualaikum Warahmatullahi Taala Wabarokatuh dan Salam Sejahtera

Alhamdulillah. Setinggi-tinggi kesyukuran dipanjatkan ke hadrat Allah S.W.T. kerana saya telah diberikan kesempatan untuk menyampaikan sepatah dua kata di dalam ruang ini.

Selaras dengan hasrat kerajaan ke arah mentransformasikan negara menjadi sebuah negara maju dan berpendapatan tinggi, maka sekolah ini harus sentiasa cakna dan seiring dengan dasar Kementerian Pendidikan Malaysia. Ini penting agar aspirasi negara dalam mempersiapkan generasi muda untuk menghadapi keperluan abad ke-21, dan peningkatan harapan ibu bapa serta masyarakat terhadap dasar pendidikan negara dapat direalisasikan dengan jayanya.

Pelbagai usaha telah diambil oleh pihak sekolah bagi menempa kejayaan pelajar dalam bidang kurikulum, kokurikulum mahupun sahsiah dan jati diri. Sesungguhnya kejayaan yang dicapai tidak hanya daripada hasil usaha individu semata-mata, malahan hasil kerjasama secara kolektif yang jitu daripada semua warga SMK USJ13, PIBG, staf sokongan serta agensi-agensi yang berkaitan. Malahan kejayaan yang berterusan juga turut didokong oleh aspek perancangan, kepemimpinan organisasi dan pemantauan yang berterusan.

Akhir kata, sebagai wakil daripada pihak pentadbiran sekolah, saya ingin melafazkan ucapan setinggi-tinggi tahniah dan penghargaan kepada guru-guru, para pelajar dan ibu bapa atas sokongan dan kerjasama anda bagi memartabatkan nama SMK USJ13.

Sekian, terima kasih.

PUAN HAJAH MAZNI BINTI MOHD SHERIFF